Craniosacraal

Cranio is een lichaamsgerichte therapievorm, doorontwikkeld vanuit de osteopathie. Cranio gaat opzoek naar de balans binnen het centrale zenuwstelsel, daar waar voelen, denken en doen samenkomen.

Het craniosacrale systeem

Ieder lichaam heeft een centraal zenuwstelsel wat zich bevindt in de schedel en het wervelkanaal. Het centraal zenuwstelsel loopt van kruin tot staartbeen en wordt omhuld door de hersenvliezen. Dit samen is het craniosacraal systeem.

Meer informatie over het craniosacrale systeem

Zelfherstellend vermogen van het lichaam

In de cranio maken we gebruik van het vermogen van het lichaam om, net als in de natuur, zichzelf te herstellen en waar nodig aan te passen.

Meer informatie over het zelfherstellend vermogen van het lichaam

Wanneer cranio?

Als het zelfherstellend vermogen wordt belemmerd of te weinig energie heeft voor herstel kan cranio op een zachte manier het herstellend vermogen ondersteunen.

Ook tijdens de zwangerschap en na de geboorte is het een prachtige manier om de natuurlijke communicatie tussen moeder en kind te bevorderen. Al tijdens de zwangerschap geeft het rust en verdiept het de verbinding tussen ouders en kind.

Voorbeelden van klachten waarbij cranio een oplossing kan zijn

Hoe werkt de behandeling?

Middels subtiele aanrakingen van de benen, bekken, borstkas, schouders en schedel wordt de uitslag en de kracht van jouw craniosacraal ritme gezocht en beoordeeld.

Meer informatie over de behandeling voor volwassenen
Meer informatie over de behandeling voor kinderen