zelfherstellend vermogen

<- Terug naar vorige pagina

In ons centrale zenuwstelsel, welke een buisstructuur vormt,  komt alle informatie samen over wat er binnen en buiten ons lichaam gebeurt. Het is ons regelcentrum, altijd op zoek naar de beste balans om goed te kunnen overleven.

Wanneer het lichaam trauma’s oploopt is het in staat om zelf de gevolgen van dat trauma op te lossen. Echter, het is wetenschappelijk aangetoond dat in het lichaam een indruk van fysieke klachten, veroorzaakt door ongelukken, verwondingen of emotionele shock, kunnen worden vastgehouden als de omstandigheden niet goed genoeg zijn om de ‘verwonding’ volledig te herstellen.

Wanneer een trauma dus te groot is, of er zijn een aantal trauma´s achter elkaar, dan heeft het lichaam veel meer moeite, energie en tijd nodig om dit op te lossen. In zo’n geval ‘parkeert’ het lichaam het probleem. Dit word als het ware ingekapseld en van de rest geïsoleerd.  Op den duur zorgen  ‘geparkeerde’ blokkades voor ruimtegebrek. Hierdoor krijgt het hersenvocht niet genoeg ruimte en krijgt de golfbeweging van ons craniosacraal systeem steeds meer moeite met terugkeer naar het juiste ritme.

Kortom: De ruimte die het centrale zenuwstelsel nodig heeft om goed te functioneren wordt beperkt.

De klachten die ontstaan zijn afhankelijk van de locatie van de blokkades.

Craniosacraal therapie verzacht en ontspant deze blokkades. De energie komt weer vrij voor veranderingen !!  Daardoor krijgt het lichaam weer de juiste balans terug en kan het zelf werken aan een optimaal herstel.

Het doel van de craniosacraal behandelingen is de ruimte binnen het craniosacraal systeem terug te brengen zoals die in oorsprong bedoeld is. 

<- Terug naar vorige pagina